Hi everyone!
I’m facing some issues on the interface between Java and SNAP GPT using the command line after the SNAP 9 update.
This is the error I get if I invoke the GPT interface with a command line:
Picked up JAVA_TOOL_OPTIONS: -Xms10M -Xmx30G
Error: eu/esa/opt/fub/wew/ModuleActivator has been compiled by a more recent version of the Java Runtime (class file version 55.0), this version of the Java Runtime only recognizes class file versions up to 52.0
java.lang.UnsupportedClassVersionError: eu/esa/opt/fub/wew/ModuleActivator has been compiled by a more recent version of the Java Runtime (class file version 55.0), this version of the Java Runtime only recognizes class file versions up to 52.0
at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:757)
at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:142)
at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:468)
at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:74)
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:369)
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:363)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:362)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:419)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:352)
at java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.lang.Class.forName(Class.java:348)
at java.util.ServiceLoader$LazyIterator.nextService(ServiceLoader.java:370)
at java.util.ServiceLoader$LazyIterator.next(ServiceLoader.java:404)
at java.util.ServiceLoader$1.next(ServiceLoader.java:480)
at org.esa.snap.runtime.Engine.informActivators(Engine.java:214)
at org.esa.snap.runtime.Engine.lambda$start$0(Engine.java:121)
at org.esa.snap.runtime.Engine.runClientCode(Engine.java:189)
at org.esa.snap.runtime.Engine.start(Engine.java:121)
at org.esa.snap.runtime.Engine.start(Engine.java:90)
at org.esa.snap.runtime.Launcher.run(Launcher.java:51)
at org.esa.snap.runtime.Launcher.main(Launcher.java:31)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)
at com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(LauncherEngine.java:84)
at com.install4j.runtime.launcher.UnixLauncher.start(UnixLauncher.java:66)
at install4j.org.esa.snap.runtime.Launcher1159904018.main(Unknown Source)
How could I solve this?
SNAP version: 9 updated
JAVA version: Picked up JAVA_TOOL_OPTIONS: -Xms10M -Xmx30G
openjdk version “19.0.2” 2023-01-17
OpenJDK Runtime Environment (build 19.0.2+7-Ubuntu-0ubuntu322.04)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 19.0.2+7-Ubuntu-0ubuntu322.04, mixed mode, sharing)
Thanks in advance for your help.
1 Like
is there a particular reason why you don’t want to use SNAP 10?
Not a particularly reason, I was using SNAP 9.
If I use SNAP 10 I have the following error:
Picked up JAVA_TOOL_OPTIONS: -Xms10M -Xmx30G
WARNING: An illegal reflective access operation has occurred
WARNING: Illegal reflective access by org.esa.snap.runtime.Engine (file:/software/22.04/ESA/snap-10/snap/modules/ext/org.esa.snap.snap-core/org-esa-snap/snap-runtime.jar) to method java.lang.ClassLoader.initializePath(java.lang.String)
WARNING: Please consider reporting this to the maintainers of org.esa.snap.runtime.Engine
WARNING: Use --illegal-access=warn to enable warnings of further illegal reflective access operations
WARNING: All illegal access operations will be denied in a future release
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.opt.unmixing.SpectralUnmixingOp$Spi:Unmix conflicts with org.esa.snap.unmixing.SpectralUnmixingOp$Spi:Unmix
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.opt.radiometry.NdviOp$Spi:NdviOp conflicts with org.esa.snap.ndvi.NdviOp$Spi:NdviOp
WARNING: org.esa.snap.core.util.ServiceLoader: org.esa.snap.core.gpf.OperatorSpi: Provider eu.esa.opt.meris.sdr.aerosol.AerosolMergerOp$Spi not found
WARNING: org.esa.snap.core.util.ServiceLoader: org.esa.snap.core.gpf.OperatorSpi: Provider eu.esa.opt.meris.sdr.aerosol.ModisAerosolOp$Spi not found
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.orbits.gpf.ApplyOrbitFileOp$Spi:Apply-Orbit-File conflicts with org.esa.s1tbx.orbits.gpf.ApplyOrbitFileOp$Spi:Apply-Orbit-File
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.calibration.gpf.CalibrationOp$Spi:Calibration conflicts with org.esa.s1tbx.calibration.gpf.CalibrationOp$Spi:Calibration
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.calibration.gpf.RemoveAntennaPatternOp$Spi:RemoveAntennaPattern conflicts with org.esa.s1tbx.calibration.gpf.RemoveAntennaPatternOp$Spi:RemoveAntennaPattern
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.calibration.gpf.Sentinel1RemoveThermalNoiseOp$Spi:ThermalNoiseRemoval conflicts with org.esa.s1tbx.calibration.gpf.Sentinel1RemoveThermalNoiseOp$Spi:ThermalNoiseRemoval
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.calibration.gpf.RemoveGRDBorderNoiseOp$Spi:Remove-GRD-Border-Noise conflicts with org.esa.s1tbx.calibration.gpf.RemoveGRDBorderNoiseOp$Spi:Remove-GRD-Border-Noise
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.urban.SpeckleDivergenceOp$Spi:Speckle-Divergence conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.urban.SpeckleDivergenceOp$Spi:Speckle-Divergence
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.forest.ForestAreaDetectionOp$Spi:Forest-Area-Detection conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.forest.ForestAreaDetectionOp$Spi:Forest-Area-Detection
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.flood.FloodDetectionOp$Spi:Flood-Detection conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.flood.FloodDetectionOp$Spi:Flood-Detection
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.texture.GaborFilterOp$Spi:GaborFilter conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.texture.GaborFilterOp$Spi:GaborFilter
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.forest.ForestAreaClassificationOp$Spi:Forest-Area-Classification conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.forest.ForestAreaClassificationOp$Spi:Forest-Area-Classification
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.oceantools.AdaptiveThresholdingOp$Spi:AdaptiveThresholding conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.oceantools.AdaptiveThresholdingOp$Spi:AdaptiveThresholding
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.oceantools.ObjectDiscriminationOp$Spi:Object-Discrimination conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.oceantools.ObjectDiscriminationOp$Spi:Object-Discrimination
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.oceantools.OilSpillDetectionOp$Spi:Oil-Spill-Detection conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.oceantools.OilSpillDetectionOp$Spi:Oil-Spill-Detection
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.oceantools.OilSpillClusteringOp$Spi:Oil-Spill-Clustering conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.oceantools.OilSpillClusteringOp$Spi:Oil-Spill-Clustering
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.oceantools.WindFieldEstimationOp$Spi:Wind-Field-Estimation conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.oceantools.WindFieldEstimationOp$Spi:Wind-Field-Estimation
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.ChangeDetectionOp$Spi:Change-Detection conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.ChangeDetectionOp$Spi:Change-Detection
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.SubGraphOp$Spi:SubGraph conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.SubGraphOp$Spi:SubGraph
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.fex.gpf.decisiontree.DecisionTreeOp$Spi:DecisionTree conflicts with org.esa.s1tbx.fex.gpf.decisiontree.DecisionTreeOp$Spi:DecisionTree
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.coregistration.CreateStackOp$Spi:CreateStack conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.coregistration.CreateStackOp$Spi:CreateStack
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.coregistration.CrossCorrelationOp$Spi:Cross-Correlation conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.coregistration.CrossCorrelationOp$Spi:Cross-Correlation
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.coregistration.WarpOp$Spi:Warp conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.coregistration.WarpOp$Spi:Warp
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.coregistration.DEMAssistedCoregistrationOp$Spi:DEM-Assisted-Coregistration conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.coregistration.DEMAssistedCoregistrationOp$Spi:DEM-Assisted-Coregistration
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.OffsetTrackingOp$Spi:Offset-Tracking conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.OffsetTrackingOp$Spi:Offset-Tracking
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.GoldsteinFilterOp$Spi:GoldsteinPhaseFiltering conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.GoldsteinFilterOp$Spi:GoldsteinPhaseFiltering
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.PhaseToElevationOp$Spi:PhaseToElevation conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.PhaseToElevationOp$Spi:PhaseToElevation
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.StackAveragingOp$Spi:Stack-Averaging conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.StackAveragingOp$Spi:Stack-Averaging
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.StackSplitWriter$Spi:Stack-Split conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.StackSplitWriter$Spi:Stack-Split
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.MultiMasterOp$Spi:MultiMasterStackGenerator conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.MultiMasterOp$Spi:MultiMasterStackGenerator
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.CoherenceOp$Spi:Coherence conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.CoherenceOp$Spi:Coherence
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.InterferogramOp$Spi:Interferogram conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.InterferogramOp$Spi:Interferogram
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.PCAOp$Spi:Principle-Components conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.PCAOp$Spi:Principle-Components
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.PhaseToDisplacementOp$Spi:PhaseToDisplacement conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.PhaseToDisplacementOp$Spi:PhaseToDisplacement
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.IntegerInterferogramOp$Spi:IntegerInterferogram conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.IntegerInterferogramOp$Spi:IntegerInterferogram
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.StampsExportOp$Spi:StampsExport conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.StampsExportOp$Spi:StampsExport
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.MultiMasterInSAROp$Spi:MultiMasterInSAR conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.MultiMasterInSAROp$Spi:MultiMasterInSAR
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.HorizontalVerticalMotionOp$Spi:HorizontalVerticalMotion conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.HorizontalVerticalMotionOp$Spi:HorizontalVerticalMotion
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.insar.gpf.IonosphericCorrectionOp$Spi:IonosphericCorrection conflicts with org.esa.s1tbx.insar.gpf.IonosphericCorrectionOp$Spi:IonosphericCorrection
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.filtering.SpeckleFilterOp$Spi:Speckle-Filter conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.filtering.SpeckleFilterOp$Spi:Speckle-Filter
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.filtering.MultiTemporalSpeckleFilterOp$Spi:Multi-Temporal-Speckle-Filter conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.filtering.MultiTemporalSpeckleFilterOp$Spi:Multi-Temporal-Speckle-Filter
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.RangeDopplerGeocodingOp$Spi:Terrain-Correction conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.RangeDopplerGeocodingOp$Spi:Terrain-Correction
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.GeolocationGridGeocodingOp$Spi:Ellipsoid-Correction-GG conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.GeolocationGridGeocodingOp$Spi:Ellipsoid-Correction-GG
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.EllipsoidCorrectionRDOp$Spi:Ellipsoid-Correction-RD conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.EllipsoidCorrectionRDOp$Spi:Ellipsoid-Correction-RD
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.SARSimulationOp$Spi:SAR-Simulation conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.SARSimulationOp$Spi:SAR-Simulation
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.SARSimTerrainCorrectionOp$Spi:SARSim-Terrain-Correction conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.SARSimTerrainCorrectionOp$Spi:SARSim-Terrain-Correction
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.MosaicOp$Spi:SAR-Mosaic conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.MosaicOp$Spi:SAR-Mosaic
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.ALOSDeskewingOp$Spi:ALOS-Deskewing conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.ALOSDeskewingOp$Spi:ALOS-Deskewing
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.TerrainFlatteningOp$Spi:Terrain-Flattening conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.TerrainFlatteningOp$Spi:Terrain-Flattening
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.SRGROp$Spi:SRGR conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.SRGROp$Spi:SRGR
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.UpdateGeoRefOp$Spi:Update-Geo-Reference conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.UpdateGeoRefOp$Spi:Update-Geo-Reference
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.geometric.MultitemporalCompositingOp$Spi:Multitemporal-Compositing conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.geometric.MultitemporalCompositingOp$Spi:Multitemporal-Compositing
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.DeburstWSSOp$Spi:DeburstWSS conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.DeburstWSSOp$Spi:DeburstWSS
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.MultilookOp$Spi:Multilook conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.MultilookOp$Spi:Multilook
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sar.gpf.BandPassFilterOp$Spi:BandPassFilter conflicts with org.esa.s1tbx.sar.gpf.BandPassFilterOp$Spi:BandPassFilter
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.TOPSARDeburstOp$Spi:TOPSAR-Deburst conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.TOPSARDeburstOp$Spi:TOPSAR-Deburst
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.TOPSARSplitOp$Spi:TOPSAR-Split conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.TOPSARSplitOp$Spi:TOPSAR-Split
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.SliceAssemblyOp$Spi:SliceAssembly conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.SliceAssemblyOp$Spi:SliceAssembly
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.BackGeocodingOp$Spi:Back-Geocoding conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.BackGeocodingOp$Spi:Back-Geocoding
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.SpectralDiversityOp$Spi:Enhanced-Spectral-Diversity conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.SpectralDiversityOp$Spi:Enhanced-Spectral-Diversity
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.TOPSARMergeOp$Spi:TOPSAR-Merge conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.TOPSARMergeOp$Spi:TOPSAR-Merge
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.GRDPostProcessOp$Spi:GRD-Post conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.GRDPostProcessOp$Spi:GRD-Post
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.EAPPhaseCorrectionOp$Spi:EAP-Phase-Correction conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.EAPPhaseCorrectionOp$Spi:EAP-Phase-Correction
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.DoubleDifferenceInterferogramOp$Spi:Double-Difference-Interferogram conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.DoubleDifferenceInterferogramOp$Spi:Double-Difference-Interferogram
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.TOPSARDerampDemodOp$Spi:TOPSAR-DerampDemod conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.TOPSARDerampDemodOp$Spi:TOPSAR-DerampDemod
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.sentinel1.gpf.AzimuthShiftEstimationUsingESDOp$Spi:Azimuth-Shift-Estimation-ESD conflicts with org.esa.s1tbx.sentinel1.gpf.AzimuthShiftEstimationUsingESDOp$Spi:Azimuth-Shift-Estimation-ESD
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.utilities.gpf.DataAnalysisOp$Spi:Data-Analysis conflicts with org.esa.s1tbx.utilities.gpf.DataAnalysisOp$Spi:Data-Analysis
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.utilities.gpf.BandMergeOp$Spi:BandMerge conflicts with org.esa.s1tbx.utilities.gpf.BandMergeOp$Spi:BandMerge
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.utilities.gpf.BandSelectOp$Spi:BandSelect conflicts with org.esa.s1tbx.utilities.gpf.BandSelectOp$Spi:BandSelect
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.utilities.gpf.TileWriterOp$Spi:TileWriter conflicts with org.esa.s1tbx.utilities.gpf.TileWriterOp$Spi:TileWriter
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.utilities.gpf.OversamplingOp$Spi:Oversample conflicts with org.esa.s1tbx.utilities.gpf.OversamplingOp$Spi:Oversample
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.utilities.gpf.UndersamplingOp$Spi:Undersample conflicts with org.esa.s1tbx.utilities.gpf.UndersamplingOp$Spi:Undersample
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.utilities.gpf.SetNoDataValueOp$Spi:SetNoDataValue conflicts with org.esa.s1tbx.utilities.gpf.SetNoDataValueOp$Spi:SetNoDataValue
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.utilities.gpf.DemodulateOp$Spi:Demodulate conflicts with org.esa.s1tbx.utilities.gpf.DemodulateOp$Spi:Demodulate
SEVERE: org.esa.snap.core.gpf.internal.OperatorSpiRegistryImpl: eu.esa.sar.utilities.gpf.RemodulateOp$Spi:Remodulate conflicts with org.esa.s1tbx.utilities.gpf.RemodulateOp$Spi:Remodulate
INFO: org.esa.snap.core.gpf.operators.tooladapter.ToolAdapterIO: Initializing external tool adapters
INFO: org.esa.snap.core.util.EngineVersionCheckActivator: Please check regularly for new updates for the best SNAP experience.
java.lang.NoClassDefFoundError: org/esa/snap/engine_utilities/dataio/readers/BaseProductReaderPlugIn
at java.base/java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
at java.base/java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:1017)
at java.base/java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:174)
at java.base/java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:555)
at java.base/java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:458)
at java.base/java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:452)
at java.base/java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.base/java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:451)
at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:589)
at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:522)
at java.base/java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.base/java.lang.Class.forName(Class.java:398)
at java.base/java.util.ServiceLoader$LazyClassPathLookupIterator.nextProviderClass(ServiceLoader.java:1210)
at java.base/java.util.ServiceLoader$LazyClassPathLookupIterator.hasNextService(ServiceLoader.java:1221)
at java.base/java.util.ServiceLoader$LazyClassPathLookupIterator.hasNext(ServiceLoader.java:1265)
at java.base/java.util.ServiceLoader$2.hasNext(ServiceLoader.java:1300)
at java.base/java.util.ServiceLoader$3.hasNext(ServiceLoader.java:1385)
at org.esa.snap.core.util.ServiceLoader.loadServices(ServiceLoader.java:38)
at org.esa.snap.core.dataio.ProductIOPlugInManager.(ProductIOPlugInManager.java:208)
at org.esa.snap.core.dataio.ProductIOPlugInManager$Holder.(ProductIOPlugInManager.java:214)
at org.esa.snap.core.dataio.ProductIOPlugInManager.getInstance(ProductIOPlugInManager.java:45)
at org.esa.snap.core.gpf.main.CommandLineArgs.detectWriterFormat(CommandLineArgs.java:326)
at org.esa.snap.core.gpf.main.CommandLineArgs.parseArgs(CommandLineArgs.java:191)
at org.esa.snap.core.gpf.main.CommandLineArgs.parseArgs(CommandLineArgs.java:79)
at org.esa.snap.core.gpf.main.CommandLineTool.run(CommandLineTool.java:112)
at org.esa.snap.core.gpf.main.GPT.run(GPT.java:59)
at org.esa.snap.core.gpf.main.GPT.main(GPT.java:37)
at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
at java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.base/java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:566)
at org.esa.snap.runtime.Launcher.lambda$run$0(Launcher.java:55)
at org.esa.snap.runtime.Engine.runClientCode(Engine.java:189)
at org.esa.snap.runtime.Launcher.run(Launcher.java:51)
at org.esa.snap.runtime.Launcher.main(Launcher.java:31)
at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
at java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.base/java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:566)
at com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(LauncherEngine.java:84)
at com.install4j.runtime.launcher.UnixLauncher.start(UnixLauncher.java:71)
at install4j.org.esa.snap.runtime.Launcher1159904018.main(Unknown Source)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.esa.snap.engine_utilities.dataio.readers.BaseProductReaderPlugIn
at java.base/java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:476)
at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:589)
at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:522)
… 42 more
Error: org/esa/snap/engine_utilities/dataio/readers/BaseProductReaderPlugIn
Please note that SNAP 10 is using JDK 11 while you are trying to use 19.
Where should I set the JDK 11 in the SNAP directory?
Actually, I think you are running SNAP 9 with Java 8. Which is default for Java 8.
The error says:
Error: eu/esa/opt/fub/wew/ModuleActivator has been compiled by a more recent version of the Java Runtime (class file version 55.0), this version of the Java Runtime only recognizes class file versions up to 52.0
According to this page:
Class File Versions - javaalmanac.io
class version 55.0 → Java 11
class version 52.0 → Java 8
What happen in your case, the modules got mixed up.
The module path eu/esa/opt/fub/wew
indicates a SNAP 10 module.
For SNAP 10, as @mengdahl already said Java 11 is used.
This explains the error.
Btw., the Java version you have manually installed on your system is not used by SNAP. It brings uses its own Java runtime.
So, I think a SNAP 9 and a SNAP 10 installation interferre here. Probably you need to uninstall both and install one of them (suggested SNAP 10) again.
2 Likes